Skip to content

Hoera voor de jeugd!

Woensdagavond 1 november werd voor de GAC-pupillen het atletiekjaar 2022-2023 afgesloten met de huldiging van alle PRijswinnaars. Bij elkaar werden maar liefst bijna 2800 persoonlijke records gescoord, een gemiddelde van 14.4 PR’s per atleet.

Dit jaar zijn er verschillende clubrecords aangescherpt. Omdat we voor het eerst een 100 meter sprint voor pupillen op eigen baan organiseerden, is in bijna alle categorieën het clubrecord hier gezet of aangescherpt.

Daarnaast een bijzondere vermelding voor Lyla Malins, zij bracht het stokoude (1981!!!) clubrecord verspringen bij U9-vrouwen van 2,98 meter naar 3,10 meter.

Met een gemiddelde verbetering van 48,8 procent over alle mogelijke wedstrijdonderdelen is Iselin van der Kleij (U11-vrouwen) de welverdiende winnares van de PRestatie-verbeteringstrofee.

De Stéphane Wienneke-wisselPRijs voor de meeste PR’s is gewonnen door Noah van den Berg (U11-mannen). Hij is pas in 2022 lid geworden en heeft vervolgens maar liefst 34 PR’s behaald.

Voor het eerst in de PRikkeldraad-geschiedenis is de jongste groep deelnemers U8-mannen&vrouwen de beste trainingsgroep. Bijzonder, want deze pupillengroep traint maar één keer per week en heeft daardoor minder wedstrijdmomenten in een jaar. Vanzelfsprekend zijn de trainers van deze groep dan de beste trainers. Ook hier een bijzondere situatie, want na meer dan tien jaar inzet bij de pupillen nemen de hoofdtrainers Tamara van der Wal en Jeroen van Kralingen afscheid. Hun namen staan nu wel vereeuwigd in de eregalerij van beste trainers.

Ana-Sofia Huijzer prolongeerde haar reeds vorig jaar verworven titel overall winnaar PRikkeldraad. Elon Fleurke zorgde voor een primeur door als U8-pupil de eerste plaats bij de mannen te veroveren.

Wat een geweldig jaar!
John Dankers

Bijlagen: volledige PRikkeldraaduitslag en huldigingsPResentatie

Tijdens de huldiging zijn weer veel foto’s genomen, deze vind je hier

Back To Top