skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Zaterdag 30 januari staat de 5e wedstrijd van de MILA-jong interne crosscompetitie op de agenda. De start en finish is nabij het vogeluitkijkpunt over het Wasmeer.
Iedereen is verzocht om zo veel mogelijk met de fiets te komen. De C en D junioren lopen drie rondes van ca 700 m met een aanloop- en een finishstrook op het fietspad. De A en B junioren lopen twee kleine en twee grotere rondes.
Zestien atleten staan aan de start te trappelen. De oudere atleten starten eerst, op 1 minuut gevolgd door de anderen. Ben doet niet mee omdat hij het na zijn trainingskamp op de Canarische eilanden wat rustiger aan moet doen. David, Jippe en Bastian vormen een mooi treintje waarbij David het tempo aangeeft.
Na 2 rondes moet Bastian een klein gaatje laten vallen. David en Jippe blijven samen, zodat het waarschijnlijk beslist zal gaan worden in de eindsprint. Op het laatste stuk rechte fietspad zet Jippe de eindsprint in en komt als eerste over de finish in een tijd van 13.38 min, op 2 sec gevolgd door David. Bastian doet er 33 sec langer over.

De groep C en D junioren wordt vanaf de start aangevoerd door de gebroeders Wijchen. Thijmen en Florian hebben al snel een voorsprong op de rest en staan deze niet meer af. Met een ruime marge nemen ze nog een einsprint naar de finish, waarbij Thijmen als eerste de lijn passeert in een tijd van 8.34 min, op de voet gevolgd door Florian in 8.35 min. Finn, Friso, Ruben en Thomar voeren samen een strijd om de derde plaats. Langzaamaan komt ook Harry dichterbij. Hij heeft zijn krachten beter verdeeld. Friso krijgt in de derde ronde wat last van zijn achillespees en laat het tempo iets zakken. Uiteindelijk weet Finn als eerste van dit groepje de finishlijn te passeren in een tijd van 9.03 min. Direct daar achter een eindsprint tussen Ruben en Harry welke door Ruben gewonnen wordt. Ze hebben wel dezelfde eindtijd van 9.06 min. Vlak daar achter finisht Thomar in 9.08 min. Daarna passeren resp. Friso, Lukas, Tijs en Siebren de eindstreep.
Van de meisjes doen Annephine, Eva en Sylke mee. Annephine en Eva gaan zij aan zij over het parcours. Sylke neemt direct de kop. Helaas maakt zij elke ronde de fout om een ander pad in te gaan, terwijl we toch duidelijk het parcours hebben doorgenomen. Na de derde ronde neemt ze weer een verkeerde afslag en sprint naar de finish. Ze moet terug om de juiste route te lopen en ziet dan dat de andere meisjes vóór haar lopen. Annephine en Eva sprinten samen naar de eindstreep welke door Annephine gewonnen wordt in een tijd van 11.04 min; Eva loopt 11.05 min.

Adri van der Zon, MILA-jong trainer

Back To Top
X