skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

De MILA-jong groep doet elk jaar mee met de Sylvestercross in Soest. Dit jaar gaat dit niet door vanwege corona. Het plan was om er in de Soester duinen eerder in de week een alternatieve cross van te maken. Vanwege de aangescherpte coronaregels zijn we dichter bij huis gebleven. Anna’s Hoeve is met zijn heuvels een prima locatie voor een trainingswedsstrijd.

Om iets voor 11 uur staat iedereen goed opgewarmd aan de start voor zijn onderdeel. De C en D junioren lopen 2 rondes om de grote en kleine vijver en over de heuveltjes, zodat ze een totale afstand van 2,7 km moeten overbruggen. Tijs Hollander gaat voortvarend van start op de voet gevolgd door Ruben Lagas en daarna als een lange trein de andere atleten. Naarmate de tijd vordert, neemt de onderlinge afstand toe. Tijs neemt zet nog een laatste eindsprint in en weet overtuigend te winnen in een tijd van 11.23 minuten. Ruben volgt in 11.30 min. met vlak daar achter Harry Smalbone en Lukas Jensen in resp. 11.32 en 11.34 min. Maud Vreekamp wil graag “hard” lopen, maar moet leren on haar krachten te verdelen. Vandaag is ze rustig gestart en langzaamaan loopt ze in op de andere atleten en komt overtuigend als eerste meisje over de finish in een tijd van 12.41 min. Sylke en Annephine lopen de eerste ronde samen op. In de tweede ronde zet Annephine een versnelling in en komt met een ruime voorsprong over de finish.                                                                         

Jippe v Drogenbroek is de enige atleet voor de langere afstand. Zijn trainingsmaatje Ben Smallbone is op trainingskamp en de andere A/B junioren zijn niet aanwezig. Jippe start tegelijk met de jongere atleten, maar loopt extra rondes om aan zijn afstand van 5.3 km te komen. Vanaf de start neemt Jippe de leiding en gaat vér voor de andere atleten uit. In het laatste deel rennen een paar atleten mee om Jippe te begeleiden naar de finish. Zijn eindtijd van 20.54 is goed te noemen, zeker als je weet dat hij dit alleen heeft gedaan.

De MILA-jong groep sluit het corona jaar 2020 succesvol af en hoopt in 2021 weer mee te kunnen doen aan andere wedstrijden.

Adri van der Zon, mila-jong trainer

Back To Top
X