Skip to content

Onder een prachtig zonnetje vond afgelopen weekend de NK cross in Emmeloord plaats. In een uitgestrekt landschap van de Noordoostpolder troffen we een uitdagend parcours aan van zand, heuvels en bospaden. Zaterdag was het kampioenschap voor de masters en zondag voor de junioren en senioren. De atleten die in het zand goed uit de voeten konden, hadden een voorsprong op de anderen.

Vanuit de MILA-jong groep stond Alex al eerste aan de start bij de B junioren. In het sterke veld wist hij zich goed te handhaven, maar had wat moeite met het mulle zand. Na 3 rondes van 2 kilometer wist hij beslag te leggen op de 24e plaats. Bij de C junioren deed Finn mee. Over een parcours van 1500 m welke 2 keer afgelegd diende te worden, was er afwisseling in zand en bospaden. Finn liep goed mee en kwam als 40e over de finish.

Bij de D junioren hadden we een grotere deelname. De jongens D liepen 2 rondes van 1000 m. Dit betekende veel door het zand én de zandberg op. Bij de start stonden de jongens niet voor aan, maar al snel wist Tijs zich naar voren te werken en liep met de kopgroep mee en finishte op plaats 10 met Jippe vlak achter hem op de 15e plaats en daarna gevolgd door Daniël en Friso. Bij de meisjes D stond Rosalie te trappelen voor haar 1500 m. Ze had er echt zin in. Ze ging heel voortvarend van start en liep met de kopgroep mee. Het laatste stuk door het zand zorgde er voor dat ze een paar plaatsen moest inleveren en finishte als 15e .