skip to Main Content

 

Afgelopen donderdag is Pim Buddingh’ overleden. Geschokt en zeer terneergeslagen zijn de  hardlopers waar hij jarenlang lief en leed mee deelde.
Hij was die dag een ontspannen trainingsrondje op zijn racefiets gaan maken, maar kon de thuishaven niet meer bereiken daar zijn rikketik het plots genoeg vond.
Pim  is naar mijn gevoel bijna als GAC-er geboren, zoveel als hij in de loop der tijden voor de club heeft gedaan. In 1990 werd hij tot gulden lid benoemd. Hij heeft me meerder keren verteld dat hijzelf niet wist waarom, omdat hij gewoon altijd deed wat nodig was.
Ik heb hem jaren meegemaakt in de hogere hardloopgroepen. Ondanks veel blessureleed dat vooral de laatste jaren veelvuldiger voor kwam, is Pim altijd blijven hardlopen omdat die sport hem te lief was om te gaan kniesoren.
Toen hij, ondergetekende en Piet Doorn, ontdekten dat we in hetzelfde jaar 65 zouden gaan worden, kwam het idee van een reünie naar boven. Als 3M65-groep werd vanuit het clubhuis in estafette vorm door de oudgedienden in 2004 een 65 km afgelegd. Pim was de baken om dit te organiseren, lette op alle bijkomende zaken. Vooral door zijn toedoen liep het zo perfect, dat als vanzelf besloten werd, dit om de 5 jaren te herhalen. We zijn intens  verdrietig dat dit nu na 3 keren doorbroken is. Een schrale troost is dat niet alleen de achterblijvers, maar ook Pim hieraan dierbare herinneringen in zijn hart geborgen heeft.
Het is slechts een facet van de talloze taken die Pim voor de club heeft gedaan. Niet voor niets was hij een gulden lid, in vele commissies heeft hij zijn sporen verdiend. En ook nu nog was hij heel veel achter de bar te vinden.
De vereniging heeft door zijn heengaan een ware ambassadeur verloren. Een sociaal zeer betrokken mens, met hart en ziel verbonden aan de GAC en haar leden.
We gedenken hem in dierbare herinnering.

Krijn Griffioen

Het afscheid van Pim vindt plaats op woensdag 24 augustus om 10.30 uur in crematorium Hilversum, Kolhornseweg 13 te Hilversum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X