skip to Main Content

Weerwijzer:

geen waarschuwingen

Polsstokspringen op een plein midden in de stad Rotterdam? Natuurlijk doe ik daar aan mee!

Mijn verwachting: vooral een gezellige wedstrijd met veel verschillende toeschouwers en een lekkere beat op de achtergrond. Dit pakte aardig goed uit. Op het Schouwburgplein van Rotterdam was in het midden ruimte gemaakt voor een polsstokmat met aanloop. Hier omheen waren al heel wat mensen verzameld op de vroege ochtend.

Om 12u begon mijn eigen wedstrijd. Na een aantal sprongen om warm te worden, werd er als laatste nog even gevraagd of iedereen met klappen ondersteund wilden worden bij de laatste poging. Elke poging werd aangekondigd door de speaker en afgesloten met heel wat oh’s en ah’s van het publiek. De sfeer rond de polsstok mat was hartstikke goed. Tussen de atleten onderling hing ook een leuke ontspannen sfeer: heb je een nieuw PR? Nog niet? Oh kom op dan he!’

Voor mij resulteerde deze wedstrijd in een nieuw PR. Ik sprong voor het eerst over de 3 meter. Vervolgens bij mijn derde poging op 3.10 klapte iedereen met me mee. Het lukte me om met een goede sprong over die 3.10 heen te gaan! Een nieuw persoonlijk record! Veel felicitaties volgden omdat de speaker goed duidelijk had gemaakt dat dit een pr met 19cm was. Al met al is het voor mij een van de leukste polsstokhoog wedstrijden. Aan enthousiasme en vrolijke gezichten was deze dag geen gebrek. Met z’n alle hebben we laten zien aan de voorbijgangers wat voor een leuke tak van sport dit is!

Sanne Eekel

https://vimeo.com/130614380

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X