skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing

En als je niet slaagt in je missie -plaatsing voor de finale- heb je dan gefaald?
Of ga je opzoek naar excuses?
Wijs je met je wijsvinger als wiggelroede de weide wereld in om oorzaak en schuld aan te wijzen?
Ster atleten Denilson, Govert en Antonio waren er niet, de 3e wissel was een ietsiepietsje buiten het wisselvlak -zal niet meer dan 5 minimetertjes zijn geweest- en waarom plannen ze toetsweken en baanbelijningen midden in de ontknopingsfase van de landelijke competitie?
Heeft match-fixing de atletiekbaan bereikt, waren de trainers in staking om menselijkere arbeidsvoorwaarden, heeft er een cyber-aanval plaatsgevonden op Atletiek.nu?
Nee, natuurlijk doe je dat niet, smoesjes verzinnen. Alle verenigingen komen deze situaties tegen en waar je punten laat liggen compenseer je die met uitschieters op speer, op pols, op de 400 en met een prachtige broederstrijd tussen Hielke en Thijs op de 1500 (check de uitslagen van Marc voor de details).

De competitie is een optelsom van wat de atleten kunnen, plus een gunstige wind, minus een gemiddeld aantal tegenslagen en de beste 12 ploegen na 2 wedstrijden gaan naar de finale.
Natuurlijk faal je niet; je hebt gedaan wat je kon. En smoesjes zijn voor boven de Balkenende-norm betaalde voetbalspelers die daar cursussen voor volgen. Zoals bijvoorbeeld de cursus Excuuscultuur par Excellence van Maurice de Hond, om er maar eens een te noemen.

Keihard hebben ze gewerkt, gevochten en gesport, onze jongens B en C, en zich toch niet geplaatst voor de finale. Net zo keihard als onze meisjes B en C die zich wel geplaatst hebben.
Moeten we daar dan niet ook smoesjes voor verzinnen?

Sorry, maar Katootje had haar dag gewoon even wel; 1,55 hoog. Otje was ziek en ja, dan gooi je altijd ongeveer net zo ver als anders; 39,30 speer. Luca kan helemaal niet discussen, maar wil niet dat de anderen dat zien; 30,73. Daphne heeft een schurfthekel aan de 400 en wil dat-ie zo snel mogelijk voorbij is; 61,71. Lena had een tijdje minder getraind en dacht: Dan maar doen alsof ik heel hard kan rennen op de 800; 2,31,69 . En Jolijntje kan er toch ook niets aan doen dat die horden zó laag staan bij de vrouwen dat je ze net zo goed kan weglaten; 15,88? Als het aan haar lag…
Anja, Kato, Sterre en Luna hebben van hun mama's geleerd om keihard weg te rennen als er iemand met een stok achter je aan zit. Zelfverdedigingscursus lessen 1, 2 en 3: wapen afpakken, wegrennen en je vriendinnen waarschuwen. De potentiele dreiging rechtvaardigde de 51.55 op de estafette volkomen.

Excuus dat de dames en heren gedaan hebben wat ze konden, tot het uiterste zijn gegaan en gelachen hebben in het gezicht van tegenspoed. Zo zijn ze nu eenmaal opgevoed.

En die finale? Ach, het is er maar 1 van vele.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X