skip to Main Content

Volledig voorbereid op een dag met regen en onweer togen wij met 25 MPB atleten op zaterdag 13 mei naar AV Pijnenburg in Soest voor de 2e pupillen competitiewedstrijd.  Het eerste onderdeel, de estafette. Een speciaal onderdeel binnen de atletiek, want het is het enige onderdeel wat in teamverband wordt uitgevoerd. Extra leuk dus om zoveel mogelijk teams op te stellen. Pijnenburg deelde de MPB estafette op in 2 series en daardoor konden wij met maar liefst 5 teams aan de start verschijnen. Met een tijd die ruim 2 seconden sneller was dan die van de nummer 2, maakte team 1 van GAC direct de ambitie voor het verenigingsklassement duidelijk. Winnen!!
Een succesvolle dag met liefst 44 PR’s werd afgesloten met een eerste plaats in het verenigingsklassement en plaatsen 1, 3, 4 en 5 in het individuele klassement.
Een paar mooie hoogtepunten van deze dag. Carmen van Soest, 3.48 mtr. op verspringen, tevens 1e plek op dit onderdeel – Cynthia Roberts, verbetering van PR op verspringen met 62 cm tot 2.56 mtr – Brechtje Hoekstra, verbetering van Vortex werpen met liefst 5.68 mtr tot 15.78 mtr. – Bente van Delft, verbetering van 1000 mtr tijd met liefst 46 seconden tot 04:58,15. Verder nog winst voor Carmen van Soest op sprint en winst voor Jet Molkenboer op 1000 mtr. Carmen was tevens 1e in het individuele klassement. Lucile Verburg, Kate Nijs en Jet Molkenboer bezetten de plaatsen 3, 4 en 5.
Er waren uiteraard nog veel meer mooie prestaties, want alle meiden hebben alles gegeven, maar dat wordt wat te veel om hier allemaal op te noemen. Het was een mooie sportdag en tegen de verwachting in, volledig droog en regelmatig zon. Ik heb al zin in de 3e wedstrijd.  Foto’s van deze wedstrijd zijn te vinden via  de GAC smugsmug 

Sander Duikersloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X