skip to Main Content

Er zijn redenen genoeg om dit jaar (weer) deel te nemen aan de Maple Leaf Cross. Op zondag 5 november wordt in Hilversum de 70-ste editie van de loop gehouden. Het zal een memorabele jubileumcross worden. Al is het maar omdat het de laatste keer zal zijn dat de cross op het huidige parcours bij Anna’s Hoeve plaatsvindt. Bovendien is er door Mizuno een speciaal model schoenen ontworpen, met de Maple Leaf als blikvanger, en heeft de organisatie een jubileumlogo ontworpen, dat ook op de te verkrijgen jubileumshirts staat.

De voorinschrijving voor het evenement is eind augustus gestart. Via de website ( www.mapleleafcross.nl) is tegen een gereduceerd tarief inschrijving mogelijk. Bij na-inschrijving, eventueel ook op de wedstrijddag zelf, geldt een hoger inschrijfgeld.

De Maple Leaf Cross vindt plaats in het mooie natuurgebied bij Anna’s Hoeve in Hilversum en voert over een aantal pittige heuvels. Voor een ieder, wedstrijdatleteet of recreant, is er een geschikte afstand. Ook de jeugd kan aan zijn trekken komen.

De wedstrijden, onder auspiciën van de Atletiekunie, gaan over 3 kilometer (korte cross voor junioren A/B, senioren en masters), 7,5 kilometer (vrouwelijke wedstrijdatleten) en 10 km (mannen). Wedstrijdatleten kunnen in aanmerking komen voor een gratis startbewijs als hun prestaties in de voorbije maanden daar aanleiding voor geven. Zij kunnen zich melden bij organisator Louran van Keulen: louran2@yahoo.com. De laatste jaren kende de Maple Leaf Cross doorgaans sterke winnaars, onder wie vele WK-deelnemers.

De recreatielopen over 2,5 km, 5 km, 7,5 km en 10 km konden zich de laatste jaren ook in grote belangstelling verheugen. Wat is er mooier om daarin te starten op de speciale Maple Leaf Wave Riders van Mizuno (zie foto). Wie zich nu inschrijft, maakt kans op een gratis paar. De schoenen zijn exclusief verkrijgbaar bij Run2Day in Hilversum.
Inschrijven is digitaal mogelijk, maar kan eventueel ook tijdens de Obstacle Run, die vrijdag 6 oktober – in samenwerking met de omliggende bedrijven – op en rond de GAC-atletiekbaan plaatsvindt.

Voor de jeugd is er op zondag 5 november tijdens de Maple Leaf Cross natuurlijk weer de jeugdloop, over 1500 of 850 meter. Aan de jeugdloop is ook een scholenkampioenschap verbonden.

De eerste Maple Leaf Cross werd op 10 maart 1946, net na de Tweede Wereldoorlog, gehouden. Daarmee is de wedstrijd de oudste cross in Nederland. De naam van de cross werd gekozen om een eerbetoon aan de Canadese bevrijders te brengen. De Maple Leaf, het blad van de esdoorn, vormt het hart van de Canadese vlag.
Vanwege de geplande werkzaamheden voor de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) en het verleggen van de weg over Anna’s Hoeve zal de Maple Leaf Cross in de toekomst overigens naar een andere locatie worden verplaatst.

Wie meer informatie wil, kan deze op de website (www.mapleleafcross.nl) vinden of een mail sturen naar info@mapleleafcross.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X