skip to Main Content

De meisjes en jongen junioren C hebben op 23 en 24 september mee gedaan met de NK estafette in Amstelveen op het onderdeel 4×800 meter.

Het doel van de meisjes was duidelijk. Ze hadden de opdracht om het zes jaar oude clubrecord te verbeteren. In theorie was dit wel haalbaar. Maar ja, als het moment eenmaal daar is moet je het wel maar zien te doen.

Mette stond aan de start en was wel zenuwachtig. Het ging goed. Ze kon haar eigen tempo goed vast houden en gaf haar stokje over aan Suzet. Voor Suzet was het spannend of zij de 800 in een goed tempo  vol kon houden. Ze had met haar gebroken arm niet veel  kunnen trainen omdat het gips er onlangs  pas af was. Pien startte als derde loper. Het veld lag inmiddels ver uit elkaar. Pien hield haar positie in het veld vast en gaf het stokje over aan Jolente, op papier onze snelste loopster. Een plaatsje opschuiven zat er niet meer in, maar het clubrecord wel. In een tijd van 10 minuten en 21 seconden kwam Jolente als 5e over de finish; ruim 7 seconden sneller dan het oude record. Een clubrecord én een 5e plaats in het totaalklassement; meiden gefeliciteerd.

De jongens C  werden gehinderd door het griepvirus en het feit dat Max met de B jongens mee moest voor de competitiefinale.

Het combiteam van C en D junioren had zich zelf als doel gesteld om niet als laatste te gaan finishen. Dat is gelukt, waarbij Lukas Renaud als D junior de snelste splittijd heeft genoteerd.

Adri van der Zon
Ttrainster MILA-jong

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X