Ga naar hoofdinhoud

Afgelopen weekeinde reisden onze C-junioren af naar Zoetermeer om daar deel te nemen aan het officieuze NK meerkamp voor junioren onder 16. Bij de meiden was het aan Renkse van der Maas om, als enige GAC C-junior, de clubkleuren te verdedigen.
Na haar supersuccesvolle performance bij de C-spelen onderdelen, vorige week in Amsterdam, waren de verwachtingen hoog gespannen. En dat bleek niet meer dan terecht. Na zes van de zeven onderdelen ging Renske aan de leiding in het klassement, maar met een minimaal verschil op de nummer 2 Gift Ashigwe van Rotterdam Atletiek.
Renske mocht tijdens de afsluitende 600 meter maximaal 3(!) seconden verspelen om de winst binnen te slepen. Met deze opdracht beet ze zich vervolgens vast in haar opponent en na een spectaculaire race was het verschil op de streep slechts 0.94 sec.. Renske is met een indrukwekkend puntentotaal van 4703 punten dit seizoen de allerbeste van Nederland!

Bij de jongens hadden maar liefst vijf GAC-atleten, Youri van der Linden, Kealan Steba, Nout van der Schoot, Thimo Gisius en Boudewijn van den Haak,  zich gekwalificeerd voor de C-spelen. Zij werkten, onder superzware, tropische omstandigheden de acht onderdelen af en presteerden meer dan goed. Stuk voor stuk verbeterden de mannen hun puntentotaal op de meerkamp en aan het einde van het weekeinde eindigden Thimo (8), Youri (7) en Boudewijn (5) zelfs in de top tien. Bij de D-junioren waren GAC vertegenwoordigers Franca en Hidde ook beiden goed voor een top tien-notering (7). Klasse!

De C-junioren vieren de titel van stralend middelpunt Renske

Back To Top