Ga naar hoofdinhoud

Weerwijzer:

Geen mededeling.

Het Voetstappenpad rondom Hilversum

De geschiedenis van het  Voetstappenpad begint in 1938.


De gemeente Hilversum besluit tot de aanleg van een wandelpad. Na overleg met de toenmalige rentmeester van het Goois Natuurreservaat, de heer W.Burdet, wordt gekozen voor een pand rondom Hilversum door de natuur met een bewegwijzering in de vorm van betonnen paaltjes met een voetafdruk.

Met regeringssubsidie wordt een groep van circa 12 jeugdige werklozen ingeschakeld om het pad vorm te geven. Zij maken ook de betonnen wegwijzers met de blote voetafdruk.
Totale kosten: f 16.000,- . Ondanks het uitbreken van de oorlog is in november 1940 het pad klaar. Van een officiële opening is het helaas nooit gekomen.

Ter gelegenheid van het 65 jarig bestaan van de Stichting Goois Natuurreservaat -in 1997- is het oorspronkelijke pad zo getrouw mogelijk gereconstrueerd.

Op sommige plaatsen wordt het historische pad doorsneden door later gebouwde wijken en wegen, zoals Kerkelanden en de A27. Hierop is de route door de jaren heen aangepast maar het blijft een mooie kennismaking met de natuur rondom Hilversum.


Het is nog steeds een tocht waarbij de wandelaar maar ook de hardloper zeer veel verrassende en boeiende stukjes natuur zal tegenkomen. Het pad wordt mede onderhouden door vrijwilligers van de GAC en jaarlijks ronden een aantal hardlopers van de GAC via dit pad Hilversum in ruim 2,5 uur.

Back To Top