Skip to content

Op zaterdag 4 november organiseerde het evenemententeam van de Loopsport Commissie (LSC) de traditionele Sinterklaasloop. Sinterklaas had beloofd enkele GAC-ers toe te spreken en het startsein voor de loop te geven.

Ook dit jaar had Sinterklaas de nodige logistieke problemen om te komen. Nadat uiteindelijk de scooter-brigade afhaakte, besloot Sint zijn stalen ros van stal te halen en de lange-afstandspieten in te schakelen, beiden goed voor een halve marathon.

Het bleef gelukkig droog weer bij 4˚, met een goed begaanbaar parcours om te hardlopen, nordiccen of sportief te wandelen. De 2 aanwezige EHBO-sters hoefden niet in actie te komen maar we zijn blij dat zij steeds weer paraat zijn.

De Startersclinic had vandaag zijn eerste GAC loopje. Het was dit jaar een grote lichting (46 nieuwe lopers!) maar een deel had afgezien van deelname vanwege Corona. Ook de blessure Herstel Groep kon gelukkig meedoen.

Harm Oerlemans en Mariëlle Jägers werden dit jaar bij de Sint geroepen vanwege bijzondere verdiensten.

Harm heeft jarenlang geholpen bij de opbouw van de start en finish plek. Hij vervoerde alle materialen die precies in zijn auto paste. Daarnaast heeft hij nog wel meer vrijwilligerswerk gedaan, zelfs in de periode dat hij nog geen lid was maar zijn vrouw Ditte wel. Zo draaide hij vaak bardiensten. Ook was hij betrokken bij de bezorging van het Magazine en de voorloper daarvan.

Vanwege de achteruitgang van zijn ogen heeft hij de auto weg moeten doen en nu stopt hij noodgedwongen helemaal als vrijwilliger bij onze loopjes.

Mariëlle heeft jaren als trainster gewerkt. Tegenwoordig zorgt ze ervoor dat het koffiebuffet dinsdagochtend bemand is met vrijwilligers, en ze draait ook zelf als vrijwilliger mee. Daarnaast werkt ze mee in de avond kantine diensten, en in de Blessure Herstel Groep valt Mariëlle in als een van de vaste trainsters verhinderd is.

De start werd gegeven door Sint aan 385 lopers, Nordiccers en Sportief Wandelaars. Ondanks Corona dus een heugelijk grote opkomst, mede door ongeveer 60 jeugdleden.

Sinterklaas en de Pieten waren de gehele loop aanwezig om lopers aan te moedigen en pepernoten uit te delen. Bij de finish kon iedere deelnemer na afloop als beloning een amandelstaaf of een chocoladeletter meenemen. Een aantal deelnemers nam ook wat mee voor afwezige, zieke en geblesseerde leden zodat die ook niet werden vergeten.

Dit jaar moest Sint vanwege de Corona-maatregelen een bezoek aan het GAC clubhuis overslaan, maar het barpersoneel kon gelukkig wel weer rekenen op de nodige  amandelstaven.

Kijk hier voor de foto’s op de website:  Sinterklaasloop-2021

Alle vrijwilligers en alle deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!

Back To Top