skip to Main Content

Op zaterdag 2 december organiseerde het evenemententeam van de Loopsport Commissie (LSC) de traditionele Sinterklaasloop. Sinterklaas had beloofd enkele GAC-ers toe te spreken en het startsein voor de loop te geven.

Sinterklaas schakelde de BB in. Zwarte Piet dacht even aan Brigitte Bardot maar begreep toen dat het om vervoer van de Bescherming Burgerbevolking ging dat uit de mottenballen gehaald moest worden. Hij kwam met een prachtige, goed geoutilleerde bus, er zijn zelfs 4 slaapplaatsen beschikbaar in de bus en voorzieningen voor radiografisch contact. Het was nog even spannend om weer weg te komen van het Sinterklaasweitje vanwege de zachte ondergrond.

Het was heerlijk droog, fris weer, net boven 0˚, om te hardlopen, nordiccen of sportief te wandelen. De 2 aanwezige EHBO-ers hoefden gelukkig niet in actie te komen.

De Startersclinic, 44 lopers incl. trainers, had vandaag zijn eerste GAC loopje en werd bij aankomst op het Sinterklaasweitje met applaus verwelkomd door de overige lopers.

Na de ‘warme hup’ maakte Sinterklaas reclame voor de trainersopleiding omdat er elk jaar weer nieuwe trainers nodig zijn. Vervolgens werden Lea en Raymond Schipper toegesproken die nu stoppen met het uitzetten van het parkoers voor NW/ SW; zij werden bedankt met een VVV bon. Ook is het gelukt om de 2 oud EHBO’ers Helen Sluijter en Martin Lampie te traceren die, zelf geen GAC lid, jarenlang belangeloos de EHBO post hebben verzorgd; zij waren er al bij toen er nog op de Hoorneboeg werd gelopen. Ook zij werden bedankt met een VVV bon.

Sinterklaas gaf de start middels een fluitsignaal aan 415 lopers, Nordiccers en Sportief Wandelaars. Een heugelijk grote opkomst mede door 50 A2 en oudere jeugdleden plus nog enkele  andere jeugdleden.

Sinterklaas wachtte bij de finish iedere loper op en de Zwarte Pietjes zorgden dat na afloop de deelnemers als beloning een amandelstaaf, speculaasstaaf of een chocoladeletter mee konden nemen.

Om 11:00 uur vertrok Sinterklaas naar het GAC clubhuis om gedag te zeggen, bracht nog banketstaven voor het barpersoneel mee en werd hij door de aanwezigen toegezongen met enkele Sinterklaasliederen terwijl zijn jeugdige pietervrouwen met pepernoten strooiden.

Kijk hier voor de foto’s op de website: 

Alle 25 vrijwilligers en alle deelnemers bij deze loop: bedankt voor jullie inzet!

Kees Tabak
Evenemententeam LSC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X