skip to Main Content

De eerste wedstrijden van het indoorseizoen zijn voor de BiCz-groep (trainers Stéphane Wienneke en Vincent Hocq) altijd veredelde trainingen. We zitten midden in de opbouw en hebben geen indoorfaciliteit dus zoeken we, in de voorbereiding naar het NK, indoorwedstrijden in het land om te testen in het comfort van de centrale verwarming.
Normaal is onze eerste indoor in de Galgenwaard in Utrecht; een knus zaaltje voor wat sprint en springen , lekker krap, lekker chaotisch en lekker dichtbij. Dit jaar was onze eerste wedstrijd, afgelopen zondag, in de enige officiële indoorhal die Nederland rijk is, de Omnisport in Apeldoorn; groots en meeslepend maar op zijn eigen wijze ook best wel knus.
De naam van de wedstrijd, Try Out Games, slaat zowel op de atleten als op de organisatie. Voor de organisatie is het een opmaat naar de komende NK’s, waar loopt het vloeiend, waar zitten de pijnpunten en voor de atleten is het weer even wennen aan de korte, op- en aflopende, rondbaan, het fenomeen callroom en het trainerloos presteren want trainers mogen niet de baan op en moeten vanaf hoog op de tribunes met gebarentaal proberen nog een beetje belangrijk te zijn. Duimpje omhoog, alles goed, duimpje naar opzij, voetje naar voren of naar achteren, etc.
Dat het voor atletiekminnend Nederland niet zomaar een wedstrijdje was bewijst het hoge deelnemersaantal. Er waren maar liefst 28 –jawel 28- series op de 200 meter waren, 27 series 60 m en 21 series op de 400.

Devies voor de BiCz: we zitten in de opbouw, het is maar een trainingswedstrijdje, verwacht er niet teveel van. Maar ja, het is wel Apeldoorn hè, dus we gaan ervoor. En zo hadden we zondag een gezellige, warme en zeer succesvolle eerste trainingswedstrijd.
Een van de mooiste prestatie moet die van Sterre Renner (what’s in a name) zijn geweest. Sterre (MB) haalde maar liefst 5 seconden van haar pr op de 200 m af. Gevolg door Xanthe Buruma en Ella Keijser met ieder bijna 3 seconden pr op dezelfde afstand.
Kato Leusink (MB) ontving vorige week maandag nog van het bestuur de van Eckprijs AB junioren voor haar prestatie op de 60 m horden vorig seizoen, 9,38. Zondag verbeterde ze zichzelf naar 9,20 en komt daarmee op 1 tiende van het clubrecord van Rhoda Hage uit 1990. Die € 50,– komt nog wel in de pocket dit winterseizoenseizoen.
Bram van der Laan (JB) handelde in halfjes maar leverde geen half werk. Een halve meter pr op ver naar een indrukwekkende 6,11 m. Een halve meter pr op kogel; eindelijk voorbij de 13 meter. En een halve seconde pr op de 200 m, naar 24,50 en op weg naar serieuze concurrentie voor onze andere snelle mannen Skip, Kris, Gabriël en Yarán. Dat wordt feest tijdens de loopprogramma’s op de training. O wacht, dat is het al.
Yarán Wienneke (Neosen) kon eindelijk laten zien –want geen wind indoor- dat zijn 6,62 op ver met teveel rugwind (+3,8) op de baan niet alleen aan de wind lag. Zijn verste sprong zat een millimeter in de plasticine maar een geldige 6,56 m biedt ook uitzicht op een 7 meter deze zomer.
Kris van Kamperdijk (JA) had wat moeite om zijn spierbundels door de eerste bocht te proppen, maar eenmaal op gang snelde hij naar een pr met 3 tiende op zijn outdoor record op de 200. Niet sneller dan Skip Renders (JA) die nog steeds the King is op de 200 m (zolang Gibby hem nog laat schieten en Yar te lui is om op wedstrijden langer te lopen dan 149 m).
Anja Bekema (MA), voorlopig uitkomend voor de Groningse studenten vereniging Vitalis waar ze studeert, sprong haar outdoor pr nu ook indoor, 3,10, en verbeterde daarmee gelijk het oude clubrecord polshoog van Vitalis met een halve meter. De uitnodiging voor de competitieploeg van Vit zal nu al wel op de mat liggen.

De mooiste prestatie van de dag was van Eline Dalderop (MB). Van de zomer kwam ze met Justine mee naar de GAC om een paar proeftrainingen te doen. Ze woont en schoolt in Hilversum dus was het logisch om op 1 september de overstap van av Tempo naar GAC te maken. Dat av Tempo haar goed heeft opgeleid bleek direct toen ze in september een clubrecord en een medaille voor de GAC pakte op het NK estafette.
Het trainen in een fanatieke wedstrijdploeg doet haar goed want na de 60 (pr met 1 tiende) en de 200 (pr met 7 tiende) verpulverde ze het clubrecord op de 400 meter bij de meisjes B. Het oude record, 60,90, stond op naam van Judith Rasch uit 2013. Eline liep hem in een persoonlijk record van 60,26. Zwaar balen want het doel was onder de 60 seconden. Maar gelukkig hebben we de PEC indoor en het NK -beide in Apeldoorn- nog, dus geen nood.

Als laatste nog even dikke props naar Justine Fleming, Linde Buruma, Gabriél Cornelissen en trainer Vincent Hocq die ondanks nog niet helemaal fit deze training niet aan zich voorbij wilden laten gaan.
Naast de BiCz deden van de andere GAC groepen Richard van Delft (Mas), Youri Fransen (JB), Yoram Vriezen (JC) en David Vonk (Sen) mee.
Het was een lange dag en een endje rijden, maar dan heb je ook wat.
Volgende afspraken: 16 december Vught, 23 december Utrecht en 30 december Amsterdam.

Tot dan, Stéphane

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X