skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing

De competities zijn weer in volle gang! Zondag 26 mei reisden de senioren mannen en vrouwen af naar Alphen aan den Rijn. Deze keer gelukkig wat dichterbij dan Groningen. Met windkracht 4 was het prima zeilweer, maar voor een atletiekwedstrijd iets meer een uitdaging. Gelukkig laten GAC’ers zich niet uit het veld slaan door wat wind.

De dag verliep voor GAC nogal met wat sportieve pieken en dalen. Of het nu ligt aan de drukke periode op school, universiteit, werk of de nog relatief vroege tijd in het seizoen: het wilde voor vele GAC atleten deze dag allemaal nét niet lukken. En hoewel je zonder de dalen de pieken niet kunt zien, is het natuurlijk veel leuker om te schrijven over de dingen die wél goed gingen.

Zo ging het bijzonder goed bij Justine Fleming. Dit seizoen is ze in bloed vorm en snelde ze op de 100m naar een tijd van 12,84 sec. Ook op de dubbele afstand wist ze een nieuw pr te behalen met 26,27 sec. We gaan de komende tijd zeker nog meer pr’s van haar zien.

Persoonlijk vreugde momentje beleefde ik toen Christine Bosch weer aan de start verscheen. Na maanden van afwezigheid liet ze zien dat ze nog kan lopen door in haar eerste wedstrijd bij de 3.000m steeple chase een derde plek te behalen. En geloof mij, die horden techniek is ze nog niet verleerd.

Ook de mannen mila deden het goed. Cas Lutz en Max van Groeningen mochten samen op de 1500m uitvechten wie er met de punten van door ging. Het werd een strijd die op de laatste 20m werd beslist in het voordeel van Cas. Tijd: 4,09,74.

Voor Max Veldhuizen was het zijn debuut op het senioren toneel. Bij het onderdeel hinkstapspringen liet Max zien niet onder de indruk te zijn van de oudere atleten en wist gewoon vier keer over de elf meter te springen. Dit onderdeel gaat hem steeds beter af en ik ben benieuwd hoe ver hij in dit seizoen nog gaat springen.

Uiteraard was niet alles met pieken en dalen. Naast een gezellige dag waren er genoeg prestaties waar de GAC atleten voor nu tevreden mee kunnen zijn en ze nog genoeg ruimte voor verbetering zien. Ik hoop de volgende keer over hun prestaties te mogen schrijven.

Na twee wedstrijden bezetten de mannen de 9e plek en de vrouwen de 8e plek in het klassement. De nummers 9 tot en met 12 zullen in september nog moeten strijden om behoud van de eerste divisie. Voor beide teams belangrijk om de zeilen bij te zetten en nog alles te geven tijdens de derde competitiewedstrijd op 16 juni in Breda.

Judith

Back To Top
X