Skip to content

Zaterdag 26 maart was onze laatste wedstrijd van het BVC-cross-circuit. Deze wedstrijd was uitgesteld vanwege de eerder geldende coronaregels. Gelukkig was er als vanouds ook weer publiek toegestaan.

Met een stralend zonnetje was de groep afgereisd naar Rhenen. Lizz Heuveling mocht het spits afbijten bij de meisjes D2. Ze stond in de tussenstand op de eerste plaats. Deze positie wist ze goed te verdedigen. Met ruime voorsprong kwam zij na 1500 m als eerste over de finish. Laurens Bijlard stond te trappelen. Nu kon hij starten voor zijn 2000 m bij de jongens D1.
Samen met twee andere jongens namen zij van kop af aan een ruime voorsprong op de andere atleten. In de eindstrijd wist Laurens als derde de eindstreep te bereiken. In het eindklassement leverde hem dat een tweede plaats op.
Vervolgens stonden Annephine en Sylke bij de startlijn voor hun wedstrijd. Ook zij wilden strijden voor een goede eindpositie. In een felle eindstrijd wist Annephine ex equo als tweede de finishlijn te passeren. Dit leverde haar een tweede plaats op in de einduitslag. Ook Sylke vocht voor een goede klassering.
Daarna was het tijd voor de C en B junioren jongens. Ze gingen tegelijk van start voor hun 3 km cross over mulle zandpaden. Er waren nog podiumkansen, waardoor alle jongens vandaag gebrand waren op een goede prestatie. Ze liepen twee rondes, zodat de toeschouwers ze nog een keer langs zagen komen.
Na de eerste ronde liepen de B junioren Friso en Finn dicht bij elkaar in derde en vierde positie, op de voet gevolgd door C junior Harry Smallbone. Daarna volgden Ruben, Tijs en Siebren op gepaste afstand. Na de tweede ronde kwam Finn als eerst GAC-atleet in beeld. Hij had zijn race goed opgebouwd en wist als derde te finishen, gevolgd door Friso als vierde.
Daar vlak achter kwam Harry aan gesprint om als tweede C junior de finishlijn te passeren. Daarna volgde Ruben. Hij was net ziek geweest. Ruben wist dat deze wedstrijd uitlopen voldoende was om nog een kans te maken voor het podium. Ook Tijs en Siebren kwamen tevreden over de finish.
Deze strijd leverde Ruben uiteindelijk de tweede en Harry de derde plaats op bij de C junioren. Friso eindigde in de eindranking op de derde plaats met Finn op plaats vier. Met de behaalde bekers sluit MILA-jong het winterseizoen af. De baancompetitie gaat bijna weer van start.

Zondag 27 maart heeft Joost Peper meegedaan met de Nationale C spelen indoor in Apeldoorn. Joost stond bij de 800 m als tweede geplaatst bij de C1 jongens. Er werd dus iets van hem verwacht. Joost heeft nog geen enkele ervaring met indoorwedstrijden. Sterker nog: hij heeft nog nooit een 800 m gelopen. Joost bouwt zijn race goed op. De nummer één in de race was te snel, die moest hij niet volgen. Aan het einde van de tweede ronde van 200 m wist Joost de tweede positie te veroveren en deze stond hij niet meer af.
Bij de eindstreep werd het nog wel spannend, omdat Joost nietsvermoedend naar de finish liep en er achter hem nog een eindsprint ingezet werd. Gelukkig voor Joost werd hij na de finishlijn pas gepasseerd. Zijn eindtijd werd 2.13;48 min; een dikke PR dus.