skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Wat een feest! De eerste baanwedstrijden 2022 in de oude nieuwe stijl, dus met publiek, hulp van familie bij het jureren en heel veel blije gezichten. Het chronoloog leek dit keer nog compacter dan anders, waardoor iedereen in een ochtend de verschillende onderdelen kon doen. De a-atletiek sloeg de estafette over, dus kon iets later beginnen. Om 10.25 uur stonden de eerste atleten klaar voor hun serie 60 meter. John Pablo en Scott mochten samen het spits afbijten. Geholpen door starter Gerhard en commissaris van vertrek Gerben verliepen alle starts fantastisch. Daarna als een speer naar de finish om vervolgens juichend over de streep te gaan.

Na een pauze mochten we naar ver. Ieder heeft zijn of haar aanloop uitgezet en kon aan de slag. Voor Marit kan de aanloop niet lang genoeg zijn. Zelfs na zo’n lange aanloop kon ze nog een goede sprong maken. Het publiek van ouders, opa’s, oma’s en zus werd getrakteerd op heel mooie sprongen. Emilia moest even inkomen, maar bij haar derde sprong klopte alles en zette ze een mooie afstand neer. Tussen de sprongen door werd er gezellig bijgepraat, wat hebben we dat gemist!

Na verspringen gingen we naar speerwerpen. Ook daar werd duidelijk dat de atleten weer meer geleerd hadden. Voor Sarah een mijlpaal door met de echte speer te werpen. Scott krijgt de 3-pas steeds beter onder de knie en Esra liet de speer verder vliegen dan ooit. Myrthe en Marenne lieten zien dat ook al zit je al jaren op atletiek je nooit te oud bent om je te verbeteren. De worpen van deze kanjers worden steeds mooier.

Met het speerwerpen kwam een einde aan een mooie zonovergoten eerste wedstrijd van het baanseizoen 2022. Laat de rest van het seizoen maar komen, wij hebben er zin in.

Back To Top
X