Skip to content

Afgelopen zondag, 26 mei, hebben ongeveer 320 lopers weer een prachtige wandeling rond Hilversum afgelegd.

Daarbij hadden we dit jaar een speciaal evenement in het kader van 600 jaar Hilversum: zo’n 30 cliënten, vrijwilligers en werknemers van Stichting Maatjesproject Gooi- & Vechtstreek verzamelden zich tegen 11.00 uur bij Winkelcentrum Kerkelanden voor een rondje (van 600 meter) rondom het winkelcentrum. Maar liefst twee wethouders van Hilversum waren hierbij aanwezig: Gerben van Voorden, heeft het rondje officieel geopend met de startklapper van de GAC. Nummer twee, Bart Heller, hielp mee met het uitdelen van t-shirts, speciaal gemaakt voor deze gelegenheid.

Na het rondje winkelcentrum liep een deel door naar het VPRO-gebouw, om daar te genieten van een welverdiend ijsje.

Hoe verging het de rest van de wandelaars?

Buienradar had ons, namens de weergoden, droog weer beloofd tot ongeveer 17.00 uur. Daar is in de communicatie blijkbaar iets niet helemaal goed gegaan want veel vroeger in de middag barstte er een flinke regen- en onweersbui los. Vooral door dat onweer wel een spannend moment! Zeker voor de vrijwilligers op post drie, want die stonden zonder tent of andere mogelijkheid om te schuilen in de buurt van de Zwaluwbrug. Complimenten voor de bemensing: Henny en Thom bleven stug volhouden en wilden niet afgelost worden. Met waarschijnlijk geen droge draad meer aan het lijf, bleven ze de wandelaars van een stempel voorzien!

En die wandelaars druppelden (letterlijk) het VPRO-gebouw binnen om hun finishstempel en button op te halen. Een wandelaar laat zich niet kisten door een regenbui, dat is wel duidelijk! Poncho’s om de rugzak, modder tot aan de knieën en gewoon doorlopen. De laatste vijf waren om 17.15 uur binnen. Hinkend van de blaren, een zere knie, en bijna rennend om nog op tijd hun stempel en button te veroveren.

Ondanks de bui, was het weer een geweldige dag! Geen klachten ontvangen, geen problemen, de EHBO-er kon blijven zitten.

Namens onze VSP-commissie danken we alle GAC-ers die ons wilden helpen. Met elkaar hebben we er weer een prima dag van gemaakt!

Back To Top