Skip to content

Op zaterdag 29 juni organiseerde het evenemententeam van de Loopsportcommissie (LSC) de traditionele Wasmeerloop. Het was een prachtige dag, met in de ochtend nog enige koelte. Prima weer om te lopen dus. We hadden een goede opkomst meer dan 200 hardlopers, nordiccers en sportief wandelaars. Voor de eerste keer waren ook de atletiek-leden uitgenodigd om aan deze loop mee te doen, en we hebben een aantal enthousiaste MILA lopers mogen verwelkomen. 

Het parcours was vooraf gecontroleerd. Het water was gezakt en behalve één omgevallen boom waren er geen hindernissen. De route was weer duidelijk aangegeven door de vrijwilligers die al voor dag en dauw met vlaggen en pijlen in de weer waren. De hardlopers liepen 1, 2 of 3 ronden van 4 kilometer.  Het parcours voor de nordiccers en sportief wandelaars beslaat 5,7 kilometer. Als rekening wordt gehouden met het lopen van clubgebouw naar de startplek en weer terug dan kan er ruim 4,5 km bijgeteld worden.

De Mila’s maakten meteen indruk door na de maximale derde ronde nog een rondje te lopen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen. Moet de route voor jullie wat langer worden? In ieder geval zien we jullie graag weer terug op 5 oktober, tijdens de herfstloop.

Dit was ook de eerste keer dat een professionele tijdregistratie werd ingezet. Voor alle lopers die hun tijd wilden laten vastleggen was er een tag beschikbaar. Met ondersteuning van Sportlead Facilities verliep de registratie gesmeerd, de uitslagen hingen al in het clubgebouw vóór de deelnemers daar weer aankwamen.  

Link naar de uitslagen

Aan de veelal bezwete maar blije gezichten te zien bij de finish heeft iedereen het naar de zin gehad. Het water bij de finish ging schoon op en de traditionele worteltjes gingen er ook weer best in. Met de consumptiebonnen op zak gingen veel deelnemers na afloop nog even naar de kantine om daar na te praten over de zojuist gelopen route. 

Alle vrijwilligers die deze loop weer mogelijk maakten, van GAC, EHBO Hilversum en Sportlead Facilities, bedankt voor jullie inzet. En natuurlijk ook alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme.

Zie de foto’s van de Wasmeerloop 2024

Jan Willem Scherrenburg

Loopsportcommissie

Back To Top