Skip to content

De nieuwe atletiekbaan is onlangs in gebruik genomen. Hieronder volgen regels en tips bedoeld voor iedereen die gebruik van de baan maakt.

Zo houden we de nieuwe atletiekbaan mooi.

Kogelslingerkooi 
Zet het net na de training omlaag. Zo krijgt de wind minder vat op het net en de palen. De slingerkogels komen regelmatig tegen de palen. Dit hoort erbij en met de fundering is hier rekening mee gehouden. Toch kunnen de palen hierdoor zwakkere plekken krijgen. Wanneer het net is opgetrokken én er erg veel wind staat, kan een paal in theorie breken. Om dit te voorkomen is het belangrijk het net na gebruik omlaag te halen.

Kogelstootbak 
Hark de bak na elke training aan of gebruik een sleepnet. Zo voorkomen we dat er kuilen ontstaan en blijft de bak netjes.

Grasveld – speerwerpen, discuswerpen en kogelslingeren
Sporters:
 maak de gaten dicht na de training, als alle atleten aan de beurt zijn geweest en het veld veilig is. Dit voorkomt een veld vol gaten. 
Vrijwilligers baanonderhoud: maak elke week – na het weekend – een rondje over het veld om gaten dicht te trappen. Indien nodig is het mogelijk om grote gaten aan te vullen met grond of om bij te zaaien. Stuur hiervoor een mail naar beheer@gach.nl.

Hoogspringmatten 
Klaar met trainen? Zet de aluminium kap dan in z’n geheel omlaag. Bij warm weer is het mogelijk dat wielen in de kunststofbaan zakken omdat het asfalt eronder zacht is geworden. Dit is te voorkomen door de kap na de training omlaag te zetten.

Grasveld: voor iedereen

  • De grasmat is nog niet dichtgegroeid, daarom is er nog kans op scherpe stukjes in het gras. Loop dus nog niet met blote voeten op het veld. Kom je iets scherps tegen? Raap het op en gooi het in de afvalcontainer.
  • Het gras is nog jong. Houd daar rekening mee bij het gebruik. Met regelmatig sproeien, zaaien en bemesten ligt er over een jaar een echt stevige grasmat.
  • Vermijd de kalere plekken in het gras. Zie je nieuwe kale plekken? Geef dat dan door via beheer@gach.nl, dan kunnen we actie ondernemen.
  • De zwarte doppen in het veld zijn sproeiers. Zorg dat ze onbedekt blijven en zet er dus niets op.

Kunstgras

Het kunstgras is kwetsbaar en reparatie duur. Daarom is het nodig om er voorzichtig mee om te gaan. 

  • De blauwe gymbanken mogen tijdens de training op het kunstgras staan. Is de training voorbij? Dan graag weghalen. De poten kunnen na lang gebruik namelijk schade veroorzaken. Sleep ook geen banken of andere zware dingen over het kunstgras.
  • Rijd niet met materiaalkarren over het kunstgras.
  • Pas op met hete materialen.
  • Zorg dat er niets meer op het kunstgras staat als de training is afgelopen.
  • Het ingestrooide zand bij de hoogspringmatten moet nog wat inklinken. Ligt er teveel zand? Bezem het dan op tijd weg.

Verspringbakken
Bij verspringen stuift er zand uit de bak. Houd het gras en de rondbaan vrij van zand en veeg het daarom na de training terug de bak in. Dek de verspringbak na gebruik af. Bij droogte – in combinatie met wind – is het aan te raden om het zand af en toe te besproeien. Wekelijks dient er controle op zand plaats te vinden, ook in de rubber schoonloopmatten.

Voetbaldoelen grasveld
De doelen zijn alleen te gebruiken tijdens het voetballen. Houd rekening met het jonge gras. Zet de doelen niet steeds op dezelfde plek én plaats ze niet op de zwarte sproeigaten. Maak het grasveld na het voetballen weer vrij en zet de doelen op het tegelpad naast de oefenbaan.

Back To Top