skip to Main Content

Zaterdag 30 april geen normale training, geen Koninginnedag meer maar een jaarlijks loopje naar het Gedenkkruis op de Bussummerheide om zo 4 mei te herdenken.

Het begon allemaal jaren geleden doordat verschillende kleine groepjes er langs liepen en daar even stil stonden.
Een paar jaar geleden heeft Elbert Vastenburg het groter opgezet en Bert van Wilgenburg gevraagd om een gedicht voor te lezen. Het eerste gedicht was van Bram Vermeulen, “Ik heb een steen verlegd”.

Dit gedicht gebruiken we eigenlijk nog steeds door een kiezel bij het kruis te leggen en zoals het gedicht zegt; de stroom hou je niet tegen, maar het water vindt dan een andere weg en daardoor zullen de scherpe kantjes verdwijnen.
Vandaag was er, ondanks de vakantie toch een grote opkomst. Ik denk wel 200 hardlopers, wandelaars en nordic walkers.  Een groep vertrok van het clubhuis naar Philips waar een eerste groep ons opwachtte en samen de gym deden. Daarna naar La Place en met deze laatste groep naar het Gedenkkruis.
Esther Gross verwelkomde iedereen met een woordje en een gedicht, wat dit jaar over stilte ging. Na het gedicht hielden we een minuut stilte.
De verschillende groepen gingen op eigen niveau weer naar het clubhuis.

En volgend jaar, dan doen we dit weer.

Clemens van Wilgenburg

Foto's door Patrick Weening en Peter Verhoogt 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X