skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen beperkingen.

Organisatie
De masters trainen met elkaar in één trainingsgroep. De trainingsgroep is een bonte mix van zeer ervaren (top)atleten en relatieve nieuwkomers. De algemene leiding is in handen van de senioren-coördinator. De trainingsgroep heeft één trainer. De trainer is het eerste aanspreekpunt bij vragen of problemen.                                                
Klik hier voor een overzicht van de masters trainingsgroep: coördinator, hoofdtrainer en trainingstijden.

Frequentie
Masters trainen drie keer per week 2 uur. Naast deze basistrainingen wordt er individueel vaak nog één of meer trainingen toegevoegd.                                                              
Er is ALTIJD training, behoudens:  
– 4-6 weken zomervakantie, per trainingsgroep te bepalen door de hoofdtrainer  
– kerstvakantie
– op trainingsdagen geplande wedstrijden of activiteiten
– extreme weersomstandigheden: onweer of ijzel
– afgelasting door hoofdtrainer

Trainingsinhoud
Masters beoefenen alle baanatletiekonderdelen: sprint, horden, middellange afstand, hoogspringen, verspringen, hink-stap-sprong, polsstok hoogspringen, kogelstoten, discuswerpen, speerwerpen en kogelslingeren.                           
Bij de masters zijn de trainingen bedoeld voor het perfectioneren van de technieken en het verbeteren van de basispijlers kracht, conditie, snelheid, lenigheid en coördinatie. In de winter wordt vooral algemeen getraind en in de zomer meer specifiek. Er wordt getraind naar eindvormen van de onderdelen, waarbij ook het werken aan de basispijlers van belang is. De trainingen worden sterk gedifferentieerd naar de vermogens en behoefte van de individuele atleet. Bij de masters is het gebruikelijk dat er vrij zelfstandig getraind wordt met beperkte begeleiding van een trainer.

Klik hier voor meer informatie over de “trainingstechnische lijn wedstrijdatletiek”

Back To Top
X