skip to Main Content

Afgelopen woensdag was de kantine om 17.30 uur afgeladen vol, want alle pupillen, ouders en trainers waren benieuwd wie er allemaal met de PRikkeldraadprijzen naar huis zouden gaan.

Alweer sinds 2006 organiseert GAC deze unieke meerkampwedstrijd voor pupillen. Belangrijkste kenmerken zijn:
9 wedstrijdonderdelen tellen mee binnen deze meerkamp:
Lopen: sprint, 60 meter horden, lange afstand
Springen: verspringen, hoogspringen, hink-stap-sprong uit stand
Werpen: vortexwerpen, kogelstoten, discuswerpen
Alle officieel gejureerde prestaties tellen mee: Trainingswedstrijd, baancompetitie, PRikkeldraadwedstrijden tijdens training én individueel bezochte uitwedstrijden.
Alle prestaties zijn onderling vergelijkbaar door een handicapsysteem

De Prestatie Verbeteringstrofee is gewonnen door Jet Molkenboer. Over alle 9 wedstrijdonderdelen wist zij zich het afgelopen jaar met een recordgemiddelde van 64,4% te verbeteren. Nu nog trainen op het tillen van de loodzware jaarprijs… (zie foto).

In het atletiekjaar 2016 zijn er door 206 pupillen maar liefst 3251 persoonlijke records gevestigd, daarmee hebben ze 345 medailles verdiend. De 2 meisjes met de meeste PR's en daarmee winnaars van de mooie glazen Stephane Wienneke WisselPRijs zijn Lisanne Mellenbergh en Kate Nijs. Zij behaalden beiden maar liefst 34 PR's en mogen de wisseltrofee mee naar huis nemen.

De categorie die met elkaar gemiddeld het best gescoord hebben in de PRikkeldraadcompetitie waren de Meisjes Pupillen A 2e jaars. Met trotse hoofdtrainer Robert van Kesteren voorop mochten de meisjes en hun trainers de welverdiende rode veters in ontvangst nemen om het komend jaar aan iedereen te kunnen laten zien wie gewonnen heeft.

Voor de overall zes beste jongens en meisjes van de PRikkeldraadcompetitie was er ook een prijs. Beste meisje bij de pupillen is Lianne Wuring, een gemiddelde klassering van de 13e plaats over alle negen onderdelen mag je best trots op zijn. Beste jongen én overall winnaar met een gemiddelde 4e !!!! plaats over alle 9 onderdelen is Florian Vriezen. Vorig jaar was Florian ook al winnaar, de twee jaar daarvoor was broer Yoram de winnaar. De wisselprijs mag voor het 4e jaar op rij op de schoorsteenmantel van huize Vriezen prijken.

Alle uitslagen vind je hier
Meer foto's van de prijsuitreiking vind je
hier

Op naar een minstens zo succesvol 2017!

John Dankers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X