skip to Main Content

Weerwijzer:

geen waarschuwingen

De NEK-estafettes is een leuk 2-daags evenement aan het einde van het baanseizoen. Elke atleet komt er om te lopen; kort af lang, het maakt niet uit, maar met één gezamenlijk doel: zo snel mogelijk aan het einde van jouw looponderdeel het stokje overgeven aan de volgende loper. De opbrengst van dit evenement gaat naar KIKA. Ook onze atleten hadden een eigen financiële bijdrage bij elkaar gebracht.

De MILA-jong groep was op zondag 25 september met drie teams naar Amstelveen vertrokken om mee te doen met de Zweedse estafette én de 4x 600 bij de D junioren en de 4x 800 bij de C junioren. Het jongens D team bijt de spits af met de Zweedse estafette. Wel spannend omdat op deze korte afstand veel harder gelopen moet worden dan op een 1000 meter, die zij normaliter lopen. Tevreden komen zij over de finish. Het is ze gelukt om als lange afstandloper niet als laatste te eindigen en een aantal sprintgroepen achter zich te laten. Ook de meisjes en jongens C hebben een positieve ervaring op dit bijzondere onderdeel. Daarna is het een paar uur wachten voordat de echte mila-afstanden op het programma staan. We hebben een soort van pique-nicktafel met bankjes gescoord waar we als groep aan kunnen zitten. In die tussentijd worden er spelletjes gedaan en het huiswerk komt tevoorschijn.                                                                                                                                                         

Nu gaan de meisjes C als eerste van start op de 4x 800. Oh, wat zijn ze zenuwachtig. Jolente start als eerste loper en kan goed met de andere atleten mee. Bijna gelijktijdig worden de stokjes overgegeven aan de volgende lopers. Het niveau is hoog, zodat de positie niet behouden kan blijven, maar voldaan komen ze over de finish. Het is ze gelukt. De jongens C hebben moeite om tussen de lijntjes van de baan te blijven. Ondanks hun goede inzet wordt hun prestatie uit de boeken gehouden. Als laatste gaan de jongens D van start. Ze lopen voor wat ze waard zijn.     
                           
Iedereen heeft een voldaan gevoel, leuk om hier aan mee gedaan te hebben. Het is wel een lange dag geweest. De jongens C balen van hen diskwalificatie en zinnen op revanche. Ze zijn blij dat er bij de clubkampioenschappen een week later een kans is om mee te doen met de 4x 400. Nu nog een team bij elkaar sprokkelen. Mette, Lukas, Lars en Max lopen aan het einde van de dag de 4x 400 meter nádat ze die dag al meerdere afstanden gelopen hebben. Nu ging alles wel goed. Zo is het baanseizoen toch tot een goed einde gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X