Ga naar hoofdinhoud

Weerwijzer:

Geen mededeling.

De Nationale D-spelen in het olympisch stadion in Amsterdam van afgelopen zondag werden voor Yuri een dag om niet snel te vergeten. De wedstrijd begon voor hem met het discuswerpen en na een degelijke kwalificatie ronde won hij met overmacht de finale met een worp van 47.39 ruim 13 meter verder dan de nummer 2.

Toen begon het lange wachten op het volgende onderdeel het kogelstoten, na meer dan 3 uur wachten stond eindelijk de kwalificatie op het programma en met een mooi PR van 15.78 kwalificeerde hij zich als eerste voor de finale.

Ruim een uur later was dan eindelijk de finale, met een voorzichtige eerste poging van 15.05 werd de titel veilig gesteld en waren er nog twee pogingen over.

Na kort overleg met trainster Ingrid van Dijk werd besloten om voluit de laatste 2 pogingen in te gaan. De eerste van deze pogingen was te wild en bleef hij steken op 14.95 maar na nog wat aanwijzingen van Ingrid ging hij de ring in voor zijn laatste poging.

Het werd een stoot waarin alles waar zo hard voor getraind wordt samenviel en alles klopte, de kogel landde pas na een ongelooflijke 16.90 meter, een heel dik PR en zijn vijftiende clubrecord van dit seizoen. Met deze afstand werd hij ook de beste D-junior aller tijden van Nederland, het oude record stond al sinds 1976 op naam van Erik de Bruin.

Yuri voert nu op zowel kogelstoten als het discuswerpen de Nederlandse ranglijst  aller tijden aan bij de D-junioren.

Back To Top