skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing.

Sterk deelnemersveld op 23ste editie van Klaverblad Arena Games

Aanstaande zaterdag vindt op onze baan alweer de 23ste editie van de Klaverblad Arena Games plaats, de derde en finale wedstrijd van het Nationaal Baancircuit. Ook dit jaar staat er weer een mooi deelnemersveld.

Nederlands juniorenrecordhoudster discuswerpen Jorinde van Klinken

Een van de topatleten die zaterdag in actie komt is werpster Jorinde van Klinken. Zij scherpte het Nederlands juniorenrecord discuswerpen afgelopen weekend aan tot 61,33 m. en kwalificeerde zich daarmee ook voor de wereldkampioenschappen in Doha. Zaterdag doet ze in Hilversum mee bij het kogelstoten.

Ook bij de mannen staat speerwerpen op het programma, waarbij de Belg Cedric Sorgeloos de favoriet is. Hij heeft een persoonlijk record van bijna 80 meter en heeft zich daarmee gekwalificeerd voor het EK onder 20. Bij het kogelstoten verschijnt oud GAC-atleet Sven Poelmann in de ring, die een paar dagen na de Arena Games nog uitkomt op de EK onder 23.

Marlou van Rhijn op 100 meter

Bij de 100 meter voor vrouwen zien we Marlou van Rhijn aan de start. Zij behaalde in het verleden meerdere medailles bij de Paralympische Spelen. 

Sterke buitenlandse deelname bij de loopnummers

De 400 meter voor mannen belooft een interessant onderdeel te worden, met een paar buitenlandse deelnemers die persoonlijke records hebben tussen de 45 en 47 seconden. En ook op de 800 meter reizen een paar goede buitenlandse lopers af naar Hilversum, waaronder de Zambiaan Jamal Hairane. Eerder dit jaar liep hij al een tijd van 1:45.67. De 3000 meter wordt een strijd tussen meer dan 25 deelnemers, met onder meer de Zuid-Afrikaanse Ryan Mphahlele, de winnaar van vorig jaar en bezitter van het baanrecord. Hij liep toen ook zijn persoonlijk record van 7:53.96.

Deelname van GAC’ers

Tussen de binnen- en buitenlandse topatleten komt ook een aantal van onze eigen GAC’ers in actie. Leuk om ze te komen aanmoedigen, en daarnaast ook fijn als je als vrijwilliger wilt helpen!

Wedstrijd weer op zaterdagmiddag en -avond

De ‘test’ van vorig jaar om de wedstrijd een keer op zaterdag te organiseren in plaats van zondag, is erg goed bevallen. Daarom is het ook dit jaar weer een wedstrijd in de namiddag en avond.

Het voorprogramma begint om 15.30 uur en om 18.00 uur wordt de Klaverblad Arena Games 2019 officieel geopend. Om 21.00 uur wordt de wedstrijd afgesloten met de prijsuitreiking voor de beste dagprestaties.

Het volledige wedstrijdprogramma en deelnemersveld is te vinden op klaverbladarenagames.nl.

Ferdy Cornelissen

Back To Top
X