skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen weeralarm.

Vrouwen Masters Lopen Nederlands Record Op Zweedse Estafette

De vrouwen masters presteerden deze competitiewedstrijd uitstekend ondanks het feit dat enkele mensen afwezig waren vanwege blessures of anderszins.

Ingrid van Dijk kon dit keer gelukkig wel weer meedoen. Zij werd tweede bij het kogelslingeren en behaalde door drie werpnummers voor haar rekening te nemen een behoorlijk aantal punten. Ilona Mulder zorgde op kogel en speer voor de backup.

Denise van der Linden had volgens eigen zeggen haar dag niet, maar verzamelde door drie keer in actie te komen toch heel veel punten. Ze liep een 100, 200 en 300 meter (de laatste in de estafette).

Rietje Dijkman scoorde een hoog aantal punten bij het verspringen en liet, ondanks dat zij verreweg de oudste was, nog vijf jonkies achter zich. Qua punten had zij uiteraard de hoogste score.

Ellen Tromp was natuurlijk weer onze hoogspringster en scoorde ook hoog met het aantal punten dat zij binnen wist te halen.

Zelf mocht ik deze keer de 3000 meter lopen. Ik wist dat ik verreweg de langzaamste was en werd dan ook door het hele veld gedubbeld. Maar ik verbeterde wel mijn tijd van een paar weken geleden en wat het puntenaantal betreft liet ik er toch nog drie achter me.

En als klap op de vuurpijl de Zweedse estafette, altijd leuk, altijd spannend. Deze keer spannender dan ooit, want ik had al gezien dat het Nederlandse record bij de V50 niet scherp stond en dat ons team dat gemakkelijk kon lopen, zelfs met een bijna 80-jarige in het team. Ik had het aanvraagformulier al half ingevuld bij me, maar niks tegen de meisjes gezegd. 

Pauline nam op de 400 meter meteen de kop en gaf als eerste het stokje over aan Denise. Zij werd even voorbijgestreefd door een loopster van Ciko, maar dat liet Denise niet op zich zitten en vocht terug om ook weer als eerste het stokje aan Ellen te geven. Ellen hield stand en overhandigde het stokje aan Rietje die al die veel jongere atletes mooi achter zich hield en als eerste over de finish ging in een prachtig nieuw Nederlands Record.

De GAC-vrouwen werden eerste in de poule en staan landelijk tweede, een mooi uitgangspunt voor de finale in september!

Dineke Kok
Trotse en tevreden ploegleider voor één keer. Ik geef het estafettestokje nu weer gauw terug aan Brigitte v.d. Kamp.

Pauline met startnummer 619
Denise wisselt stokje op Ellen
Ellen wisselt stokje op Rietje

Foto’s Youri van der Linden

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X