skip to Main Content

4e wereldkampioenschap 14-kamp indoor
Helsinki, 14 en 15 april 2018

Voor mij de derde keer, na 2014 en 2016. Zelfde vlucht, zelfde hotel, zelfde sporthal en zelfde mede-sporters. Maar toch weer spannend en uitdagend; in een nieuwe leeftijdsklasse (M65) met het idee om het wereldrecord puntentotaal te verbeteren tot 10.000.

De voorbereiding verloopt goed met ondersteuning van onze trainer Kees Jägers; de vorm is er en een dag extra in Helsinki voor het acclimatiseren is heerlijk (ook om vliegen op vrijdag de 13e te vermijden). Blijkt het ook nog eens prachtig weer te zijn in Finland; het eerste mooie weekend. Er ligt nog een dikke ijsvloer in de haven en hopen sneeuw langs de weg.
De organisatie is perfect; alles gaat exact op tijd. Goede serie-indelingen naar sterkte. Een ontspannen sfeer. Na de eerste dag 36 punten vóór op het schema; geen grote missers! En volledig fit; goede vooruitzichten voor de 2e dag, die voor de meeste atleten (en ook voor mij) altijd wat minder is.
De 2e dag start om 9 uur met het gewichtwerpen; buiten bij het olympisch stadion uit 1952; mijn geboortejaar. Sneeuw langs de kant, aan het begin rond het vriespunt maar gelukkig komt al snel de zon er bij. 9 kg kogel, 10.89m, niet super maar wel tevreden.
Daarna terug naar de hal voor de resterende 6 nummers; opwarmen en dan de 60m horden; altijd een kuiten breker / hamstring aanval zo aan het begin van de 2e dag. Bij mij ging het best soepel; iets sneller dan verwacht zelfs.
Nog 5 nummers te gaan, met alleen het polshoog nog spannend (werd 2.10m). De rest is voornamelijk loopwerk (leuk !) Vooral de afsluitende 5km ; 25 rondjes genieten van de sfeer en de aanmoedigingen. De 10.000 punten grens is ruim in zicht.

Wereldkampioen; een nieuw wereldrecord en nog een paar Nederlandse- en club-records. Een heel geslaagd kampioenschap.

Wim Threels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X