Skip to content

Beste GAC leden,

Zoals dinsdagavond is medegedeeld vanuit de regering, is de duur van de eerder afgekondigde maatregelen verlengd tot en met 28 april. Dit zal voor velen niet onverwacht zijn geweest. Dezelfde avond heeft het bestuur vergaderd over de consequenties die dit voor onze vereniging met zich meebrengt.

Naast de al eerder aangekondigde maatregelen dat,

  • Gebouw, materialenhok, baan en veld gesloten zijn
  • Competitie-, oefen- en trainingswedstrijden zijn afgelast
  • Alle andere clubbijeenkomsten waarbij men fysiek bij elkaar komt (zoals trainingen, opleidingen, bijscholingen, overleggen, vergaderingen en vieringen) zijn afgelast
  • Fysieke vergaderingen van commissies dus ook geen doorgang kunnen vinden
  • Eventuele verhuur van kantine/gebouw ook niet is toegestaan
  • Het niet is toegestaan onder GAC vlag (o.a. trainerskleding) op een alternatieve locatie training te geven. We adviseren ook dit niet op eigen verantwoordelijkheid te doen. Hiermee volgen we het advies van de Atletiekunie en het RIVM. Het advies is erop gericht sociale contacten te beperken en dat betekent dus ook ‘samen sporten’

is ook besloten dat de ALV, die 19 mei zou plaatsvinden, niet op deze datum zal doorgaan.

Zoals de minister president al aangaf, kunnen we niet voorbij 28 april kijken, maar is de kans erg groot dat niet alle maatregelen direct zullen worden beëindigd. Zodra er meer bekend is zullen we bekijken of deze voorjaars ALV op een later moment alsnog kan plaatsvinden. Ondertussen zullen de voorbereidingen hiervoor gewoon door blijven gaan.

Verder is besproken hoe om te gaan met de contributie. We zijn ons bewust, dat innen van contributie heel vreemd overkomt, nu je geen gebruik kan maken van trainingen, baan en clubhuis. Echter, net als elk bedrijf, heeft GAC vaste lasten en onderhoudskosten die gewoon doorlopen. En natuurlijk willen we, zodra we weer samen mogen komen, weer direct gebruik maken van de trainingen en faciliteiten. We hopen dan ook dat we met zijn allen GAC financieel gezond kunnen houden en zodoende ook door kunnen gaan met gepland onderhoud en andere ambities. Op die manier kunnen we snel weer onze geliefde sport bij GAC oppakken.

Daarom volgen wij ook de AtletiekUnie, die adviseert om nog geen beslissingen te nemen over contributie en pas achteraf te bekijken – bij normalisatie van de richtlijnen van sociale omgang – óf en op welke wijze een financiële compensatie op zijn plaats is (https://www.atletiekunie.nl/nieuws/coronavirus-en-activiteiten-atletiekunie)

In de tussentijd houden we natuurlijk contact met elkaar, sporten doe je even niet meer in een groep, maar individueel. Dat neemt niet weg dat je elkaar uit het oog hoeft te verliezen. In de nieuwsbrief kan je een paar voorbeelden vinden van actieve WhatsApp groepen. Maar elkaar eens bellen en elkaar uitdagen om in beweging te blijven kan natuurlijk ook.

Het bestuur wenst eenieder alle sterkte en gezondheid toe.

Back To Top