Skip to content

Woensdagavond 21 oktober jl. is voor de GAC pupillen het atletiekjaar 2019-2020 definitief afgesloten met de huldiging van PRikkeldraad PRijswinnaars. Het begon echter iets anders dan gedacht. Pupillencoördinator Nelleke Dankers werd namelijk verrast met een huldiging door voorzitter Paul Maas. Dankzij haar vele verdiensten voor GAC in de afgelopen -en wellicht komende?- 21 jaar is Nelleke benoemd tot “GAC Gulden Lid”.

Daarna was het tijd voor de pupillen. Ondanks het door Corona geteisterde atletiekjaar -een aantal weken niet/nauwelijks getraind, géén baancompetitie- was de prijzentafel goed gevuld. Met in totaal maar liefst 35 (!) verbeteringen of evenaringen zijn er afgelopen jaar zelfs meer clubrecords gevestigd dan het jaar ervoor! Een bijzondere vermelding hierbij voor Orla White (11 CR’s bij MPA1 en MPA2) en Yuri Scholte (6 CR’s bij JPA2), goed voor bijna de helft van het totaal…


De Stéphane Wienneke wisselPRijs voor de meeste PR’s is voor het 3e jaar op rij een prooi geworden voor Yuri Scholte. Ondanks alle beperkingen realiseerde hij toch maar liefst 30 verbeteringen. De Meisjes Pupillen C waren afgelopen jaar de beste trainingsgroep. Nelleke Dankers is daarmee -ook voor het 3e jaar op rij- de beste hoofdtrainer. Met 45,9% verbetering over alle mogelijke wedstrijdonderdelen is Saar Gnodde (MPB) de winnares geworden van de PRestatieverbeteringstrofee.  

De strijd om de overwinning van de PRikkeldraadcompetitie 2019-2020 was zeer spannend. Over deze meerkamp met 9 wedstrijdonderdelen wist Florian van Wijchen (JPA2) nipt zijn broer Thijmen (JPA2) -overall winnaar vorig jaar- te verslaan en winnaar te worden bij de jongens. Het is echter Orla White (MPA1) die de overall winst op haar naam schrijft. Een bijzondere prestatie: 4e plaats gemiddeld over 9 onderdelen en het 2e meisje in de 15 jarige PRikkeldraad historie die overall winnares is geworden!
In de bijlage tref je de totaal uitslag van alle deelnemers en een PDF van de huldiging aan. Mochten daar vragen over zijn, dan hoor ik (John Dankers) het graag. Tijdens de huldiging zijn weer veel foto’s genomen, deze vind je onder deze link.

PRikkeldraad eindklassement 3-10-2020

Huldiging PRikkeldraadcompetitie en clubrecords 2020

Back To Top