Skip to content

HILVERSUM – De dan gloednieuwe baan van de Gooise Atletiek Club (GAC) is in 2024 het decor van de Nederlandse kampioenschappen masters (35+). Het evenement moet de start zijn van meerdere grote toernooien bij de Hilversumse vereniging. 

Dat zegt GAC-bestuurslid Peter van der Schoot tegen de Gooi en Eembode. Hij is uiteraard blij dat het toernooi voor volgend jaar juni naar Hilversum komt, maar wist al enige tijd dat dit eraan zat te komen. De toewijzing van de NK Masters is namelijk de start van een mooie samenwerking tussen de Hilversumse vereniging en de Atletiekunie, is de uitleg. “We hebben straks een nieuwe baan. Eén van de redenen, ook voor de gemeente, was om daarmee grote sportevenementen naar Hilversum te halen.”

De NK masters is het eerste grote evenement op die geheel nieuwe baan. Van der Schoot vertelt dat in 2025 en 2026 het NK junioren en het NK junioren meerkamp eveneens bij GAC zullen plaatsvinden. In 2027, bij het honderdjarig bestaan van de vereniging, vindt als het goed is het Nederlands kampioenschap voor senioren (de toppers dus) in Hilversum plaats. 

De werkzaamheden aan de nieuwe atletiekbaan op het Arenapark, die daarmee geschikt is voor grote wedstrijden, zitten in de afrondende fase. Het wachten is op een periode van droog weer en een temperatuur van boven de 10 graden. Dan kan het tartan, de laatste bovenlaag, worden gelegd en is die klus ook geklaard. “Het was de bedoeling dat het afgelopen september klaar zou zijn, maar toen kwam de winter. Nu is het einde in zicht. Hopelijk is het eind april/begin mei klaar.”

Van der Schoot kijkt uit naar het NK van volgend jaar. Toch is ook hij bekend met de zorgen in de omgeving over eventuele verkeersoverlast die met het binnenhalen van grote evenementen zou ontstaan. Het bestuurslid meent echter dat mensen zich daarover geen zorgen over hoeven te maken. “Het is heus niet zo grootschalig als een grand prix of Olympische Spelen. Er komen echt geen tienduizenden mensen op af, we zijn al blij met 500 tot 1000 mensen. Bovendien zijn we straks ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.”

Bron: Gooi- en Eembode, 2 februari 2023

Back To Top