Skip to content

Binnenkort starten de werkzaamheden voor een aantal aanpassingen aan de sanitaire voorzieningen in zowel de dames als de heren kleedkamers. Het doel van de werkzaamheden is tweeledig, we realiseren een lang bestaande wens voor de uitbreiding van de buitentoiletten en we maken een kleine nieuwe stap in duurzaam en kostenbewust gebruik van het clubgebouw.

Al lang bestaat de wens tot uitbreiding van het buitentoilet. De bestaande ruimte met 1 toilet is hard aan vernieuwing toe en daarnaast blijkt in de praktijk dat 1 toilet veel te weinig is als er tijdens evenementen en trainingen veel mensen op de baan zijn. De uitbreiding gaat gerealiseerd worden door gebruik te maken van een klein deel van de doucheruimte in de herenkleedkamer. De meest rechter doucheruimte aldaar zal worden afgescheiden van de kleedkamer door het dichtmaken van de doorgang waarna de doucheruimte wordt doorgebroken richting het buitentoilet. Hierdoor ontstaat één grote ruimte waarin 3 buitentoiletten gerealiseerd worden. Voor de herenkleedkamer betekend dit een kleine reductie van het aantal douches van 19 naar 16.

In de dameskleedkamer zullen de 4 douches in de meest linkse doucheruimte worden afgesloten. De ruimte zelf blijft gewoon toegankelijk en er zullen verder geen bouwkundige aanpassingen gedaan worden. De reden voor deze stap is duurzaamheid en kostenbesparing. In verhouding tot het gebruik  zijn er in de dameskleedkamer veel douches (20). Om al deze douches hygiënisch veilig te houden en te beschermen tegen o.a. legionella moeten ze wekelijks gespoeld worden met heet water van 80 graden. Dat kost niet alleen veel water maar ook energie. Om nu te voorkomen dat we meer douches moeten spoelen dan dat er feitelijk gebruikt worden is besloten tot het afsluiten van deze 4 douches. Er blijft uiteraard ruim voldoende douchegelegenheid bestaan, 16 douches verdeeld over 2 ruimtes.

Heb je vragen over deze aanpassingen, mail dan naar beheer@gach.nl

Back To Top