skip to Main Content

‘April doet wat ie wil’. Dat is het thema dat centraal stond bij de eerste competitiewedstrijd van de vrouwen in Woerden. Het was een dag met veel regen, hagel, wind, kou en heel af en toe een zonnetje.
Om de dag even te schetsen: Moniek en Aline in de startblokken voor de 100m horden, in een kort broekje, in hun wedstrijd topje, terwijl er een flinke bui over ze heen kwam. Bikkels. Kort gezegd, niet het meest ideale weer om in te sporten. Naar verwachting was dit dan ook niet de dag om pr’s binnen te slepen. Hoewel af en toe de moed weer in onze schoenen zakte bij de zoveelste regenbui, hebben we toch laten zien wat we waard zijn.

Ik kan over vele prestaties schrijven, we hebben immers met tien atleten deze dag volbracht. Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat vele prestaties het liefst zo snel mogelijk worden vergeten door de atleten. Dus kort een paar noemenswaardige prestaties.

Topscoorder Lianne Bruins mocht de wedstrijd weer openen. Terwijl de toeschouwers met mutsen, handschoenen en paraplu’s toekeken, wist Lianne de kogel op een afstand van 11,83 meter neer te leggen. Later op de dag stond ze ook klaar voor het discuswerpen; een onderdeel waar ze weer even in moest komen. Door de eerste twee pogingen ongeldig te gooien, maakte ze het voor Ingrid ook nog even spannend. Mocht Lianne vier ongeldige pogingen hebben, dan moet Ingrid nog aan de bak om de punten binnen te halen. Dat was nou juist wat Ingrid niet wilde. Wellicht dat Ingrid in de laatste twee pogingen nog wel zenuwachtiger was dan Lianne zelf. Maar Lianne was de kalmte zelf; in de derde poging vloog de discus naar een afstand van 44,64m! Ingrid kon weer adem halen.

3000m loopsters zijn binnen de GAC zeldzaam. Gelukkig was Birgit Krämer bereid te lopen. Wel op één voorwaarde: dat er iemand op haar zoontje zou passen tijdens haar warming- up, wedstrijd en tijdens het uitlopen. Dus zo geschiedde het. David was drie uur lang in de weer om op die jongen te passen en te vermaken. Samen keken ze toe hoe Birgit 11:38,6 liep op de 3000m. Mocht je nog een oppas zoeken; oppasbedrijf David staat tot uw dienst!

Ook Evelien Hooijman mocht een paar rondjes rennen op de baan. Evelien is er een tijd tussenuit geweest, dus het was weer even wennen wat een wedstrijd in hield. Van te voren had ze moeite met het bedwingen van haar zenuwen, daarbij kwam ook nog dat ze in een langzamere serie zat dan ze eigenlijk hoopte. Toch liep ze een mooie tijd van 2:24,8 op de 800m. Lopen kan ze nog steeds!

De komende dagen zal ik in ieder geval nog wel even moeten bijkomen van deze dag. De verkoudheid heeft helaas al toegeslagen. Als ik dat te boven ben, kijk ik weer uit naar de volgende competitie wedstrijd op 29 mei. Dit keer hopelijk met mooi weer!

Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X