skip to Main Content

Na een week met sneeuw, ijs en gevoelstemperaturen van -15 reisde de werpgroep van GAC vandaag af naar Zwolle voor de traditionele kogelslinger-tweekamp bij AV PEC 1910. Een mooi moment om te kijken hoe we uit de winter zijn gekomen en waar de techniek nog wat bijgeschaafd moet worden.

Na de koffie startte de eerste wedstrijd om 11.00 uur. Stef noteerde een afstand van 36,77 m. en Bram slingerde zijn kogel net over de 40 meter heen (40,89 m.). Ferdy kwam tot 32,40 m. en bij Sander landde de kogel op een prima afstand van 27,54 m.  Aswin behaalde zijn beste afstand meteen in de eerste worp (24,44 m.) en Ingrid, zowel deelnemer als coach, zette 35,71 m. op het scorebord. Marieke had de pech dat, ondanks een paar prima worpen, de slingerkogel telkens net buiten de sector of in het net belandde. Maar in de middagwedstrijd maakte ze dat gelukkig ruimschoots goed.

Met een goed verzorgde lunch achter de kiezen mochten we opdraven voor de tweede wedstrijd. Ook de zon liet zich inmiddels zien en dat maakte de omstandigheden in Zwolle een stuk aangenamer. Marieke slingerde in haar eerste poging de kogel meteen naar 37,65 m. en kwam uiteindelijk tot een prima 38,69 m. Stef stond uitstekend te werpen en noteerde een mooi pr: 38,24 m! Bram bleef iets onder zijn afstand van de eerste wedstrijd (40,56 m.) en ook Ferdy en Sander wisten zich niet meer te verbeteren. Aswin bewaarde zijn beste poging voor het laatst en kwam uiteindelijk tot 24,79 m.

Al met al een nuttige en vooral gezellige wedstrijd. Op naar een mooi outdoor seizoen!

Namens de werpgroep,
Ferdy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X