Skip to content

Op Zaterdag 24 vonden in Amsterdam op de baan van AV23 de Nationale Estafette Kampioenschappen plaats.

Bij de jongens D kwam er een GAC-ploeg in actie op de Zweedse Estafette, de ploeg bestond uit atleten van verschillende trainingsgroepen. Thijmen en Florian van Wijchen (D+ en Mila jong) Mees de Jong (Arena jong) en Yuri Scholte (Werpteam Hilversum) vormden samen een ijzersterk kwartet.

Er namen 18 ploegen uit het hele land deel aan de wedstrijd en er was bij aankomst wel even de teleurstelling dat de twee grootste concurrenten bij elkaar in de serie zaten en dat de GAC jongens in een duidelijk mindere serie zaten.

In de tweede serie werd er inderdaad hard gelopen door de ploegen van Hera en PAC en dus moesten de jongens vol aan de bak in de derde en laatste serie.

Al snel na de start van Florian bleek dat ze het zonder concurrentie moesten doen, met een ruime voorsprong gaf hij het stokje door aan broer Thijmen die nog verder weg liep bij de rest. Als derde loper kwam Mees in actie op de 200 meter en ook hij wist de voorsprong nog verder te vergroten en het stokje af te leveren bij Yuri voor de laatste 100 meter.

Na een sterke finish stopte de klok op een mooie 2.26,08 , goed voor een eerste plaats en een nieuw clubrecord.

Vlnr Florian, Mees, Yuri en Thijmen  
Back To Top