skip to Main Content

Zondag 18 september was het zover. Met 7 atleten van de Mila loopgroep (Jeroen, Ilse, Lydia, Lennart, Arjen, Suzanne, Walter) vertrokken wij naar Amsterdam om daar om 11.45u te starten voor de Dam tot Damloop, 10 Engelse mijlen hardlopen (16,1 km) van Amsterdam naar Zaandam.
Voor Suzanne was het een speciale loop want zij is 15 maanden geleden bij onze groep gestart met hardlopen. Suzannes wens was om in 2016 de Dam tot Damloop te lopen voor haar moeder die op dat moment ernstig ziek was. Met sponsorgeld voor het KWF hebben wij startbewijzen verkregen en gingen we na lang trainen de 18e van start. Het weer was goed en de sfeer uitstekend.
Vele duizenden lopers in fel gekleurde kleding liepen rond het startgebied op de Prins Hendrikkade. Na het maken van een groepsfoto op de Odebrug snel naar het startvak. Niet lang daarna klonk het startschot. Al snel de IJtunnel in waar een sambaband opzwepende muziek speelde. Suzanne en ik liepen samen terwijl de andere 5 al snel uit het zich verdwenen. Langs de hele route was veel muziek en er stond heel veel publiek dat iedere loper aanmoedigde. Het was een feest!
In Zaandam was het helemaal een gezellige drukte en na de laatste bocht zagen we de finish in de Peperstraat. Blij, moe maar voldaan liepen wij over de finish waar ook de vriend, broer, vader en moeder van Suzanne stonden.
Het was een prachtige en leuke dag. Ik wil Suzanne, Jeroen, Lennart, Ilse, Arjen en Lydia bedanken voor jullie inzet voor het KWF en voor de gezellige hardloopdag!

Walter Mijnhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X