skip to Main Content

 

Nordic walking heet bij atletiekverenigingen nordiccen. Eerst was het alleen een korter en makkelijker woord voor nordic walken, want hoe vervoeg je dat: ik heb genordicwalkt? Of nordic gewalkt? Ik heb genordict is toch makkelijker.

Al gauw begon er een verschil in betekenis te ontstaan tussen nordic walken en nordiccen. Nordic walken, dat is wat die oude mevrouw op straat doet, die de stokken als steuntje gebruikt. Nordiccen doen we bij de atletiekvereniging: met behulp van de stokken snellen we met een soepele techniek door de mooie natuur.

Jammer genoeg zag de man op straat alleen die oude vrouwtjes en kreeg nordic walken het imago van activiteit voor hoogbejaarden. Als de man op straat al eens het bos in gaat en een nordiccer tegen het lijf loopt, is de verbazing dan ook groot: "Nou! Dat gaat hard."
Toen ik een keer terug riep: "Dat is ook eigenlijk de bedoeling", hoorde ik nog net een verontwaardigd: "Niet waar!"

De hype is voorbij, zegt de vakhandel nu. De hype die nordic walking was. En ze gooien de stokken uit hun assortiment.

Bij GAC is de hype nog lang niet voorbij. Op de zaterdagochtend nordiccen er drie grote groepen en zo nu en dan een beginnersgroepje. Op de dinsdag- en donderdagavond traint er een wat kleinere groep, zomers in het bos, 's winters op straat.

Wat we wel merken, is dat er minder belangstelling is voor de basiscursus. Vooral hardlopers hebben geen geduld voor een basiscursus van vier, laat staan zes weken. Maar beginners moeten toch eerst de techniek van het nordiccen leren. Anders lopen ze als een oud vrouwtje dat de stokken als steuntje gebruikt.

Daarom hebben we de basiscursus nu anders opgezet. Eén of twee beginners krijgen twee keer tijdens de training heel intensief privéles van een trainer. Daarna lopen ze al mee met een gewone groep, maar is er een extra trainer die aanwijzingen geeft.

Niet-leden betalen 30 euro en mogen daarvoor twee maanden trainen. De eerste twee trainingen daarvan zijn dan die privélessen. Stokken zijn te leen van de club. Maximaal zes keer per jaar, in principe op de eerste training van de oneven maanden, is het mogelijk om met nordiccen te beginnen.

Meer informatie staat hier op de website:  of stuur een mailtje naar nw@gach.nl.

Liene Malsch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X