Skip to content

Beste leden van de GAC,

We willen jullie graag op de hoogte stellen van de aanhoudende overlast die we hebben ervaren van de Be Green centrale. Als bestuur zijn we ons bewust van de hinder die dit met zich meebrengt, en we willen jullie verzekeren dat we druk bezig zijn om maatregelen te treffen om de overlast te verminderen.

Afgelopen week hebben we opnieuw de overlast besproken met Be Green, en gelukkig hebben we concrete stappen kunnen afspreken. Helaas was de overlast afgelopen week heviger dan verwacht. De installatie heeft uitgestaan van 16:00 tot 21:30. Volgens de ervaring van Be Green kan er maximaal een half uur na het uitzetten van de installatie geur waarneembaar zijn, vooral bij slechte weersomstandigheden. Zij hadden echter ingeschat dat dit niet meer het geval zou zijn na 16:30, aangezien de installatie om 16:00 was uitgezet. Deze inschatting bleek helaas onjuist te zijn.

We begrijpen dat dit heel vervelend is voor jullie als leden en vragen Be Green te onderzoeken of de installatie nog eerder uitgeschakeld moet worden.

Om structurele oplossingen te vinden, is Be Green in gesprek gegaan met Ovael (vastgoedcollectief) en de gemeente om te kijken naar de energievoorziening voor de toekomst. Dit is een lange termijnplan, maar zij onderzoeken ook mogelijkheden voor korte termijn oplossingen. Bijvoorbeeld een andere oplossing voor de douches en mogelijk het afnemen van de WKO (Warmte-Koude Opslag) van Nike gedurende de zomerperiode wanneer er weinig vraag is, zodat de biomassa uit zou kunnen gedurende deze periode.

Een van de andere opties die Be Green overweegt is het bouwen van een kleine ketel die ook in de zomer kan worden ingezet wanneer er weinig vraag is. Deze ketel kan veel sneller uit en aan worden gezet dan de grote ketels, waardoor overlast ook in de zomerperiode bij weinig vraag kan worden voorkomen. Deze ketel is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting beschikbaar zijn binnen enkele maanden.

Direct:

Be Green gaat de installatie eerder uitschakelen om te kijken of dit helpt. We gaan dit direct testen.

Structureel:

Werken aan de kleine ketel, die binnen enkele maanden beschikbaar zal zijn.

We willen jullie bedanken voor jullie begrip en geduld terwijl we werken aan oplossingen om de overlast te minimaliseren. Jullie feedback en betrokkenheid zijn voor ons van onschatbare waarde. Samen streven we naar een aangenamere omgeving voor onze GAC.

Met sportieve groet,

Het bestuur van de GAC

Back To Top