skip to Main Content

Weerwijzer:

Geen waarschuwing

Op de eerste donderdagochtend, zaterdagochtend en dinsdagavond van de oneven maanden is het mogelijk om bij GAC met nordic walking te beginnen. Onder leiding van een ervaren trainer hou je je gedurende twee trainingen intensief bezig met de techniek: diagonaal, dubbelstok, sergeantspas en de ladder zijn hierna geen geheim meer voor je. Daarna mag je nog gedurende anderhalve maand meetrainen in een bestaande groep. Dan wordt er wel extra op je techniek gelet, meestal door een tweede trainer. Deze in totaal twee maanden noemen we de basiscursus.

Waar

We verzamelen het hele jaar op donderdag- en zaterdagochtend om 9.00 uur en in de zomer op dinsdagavond om 19.00 uur bij het hek van het Cronebos; te bereiken via de Soestdijkerstraatweg, de Huidecopersweg en de Lage Vuurscheweg. In de winter op dinsdagavond om 19.00 uur in de hal van het clubhuis van GAC op het Arenapark. Een training duurt ruim anderhalf uur.

Wat kost het

Voor leden is de basiscursus gratis. Niet-leden betalen € 30,00 voor de twee maanden, inclusief de eerste twee intensieve techniektrainingen.

Stokken lenen

Nordicwalkingstokken kunnen gedurende de basiscursus van GAC geleend worden. De borgsom van € 35,00 moet tevoren betaald worden. Hoe dat moet, hoor je na aanmelding.

Voor wie

Leden en niet-leden kunnen zich aanmelden. Van de deelnemers verwachten wij wel dat ze minimaal een uur lang kunnen wandelen met een gemiddeld tempo van 5 km/uur.

En daarna…

Na de basiscursus kunnen leden doorstromen naar een van de gewone niveaugroepen, afhankelijk van de beheersing van de techniek en de snelheid. In deze groepen wordt verder geoefend met de techniek, maar ligt het accent veel meer op de conditie. In de prachtige natuur rond Hilversum maken we vaak ook mooie tochten.

Aanmelden en/of informatie

Stuur een mailtje naar nw@gach.nl om je aan te melden of als je eerst nog meer informatie wilt.

Aanmelden voor niet-leden
Graag je gegevens doorgeven via dit aanmeldingsformulier.

Kies bij “ik meld me aan voor” Nordic-walkingclinic. Via dit formulier machtig je de GAC om eenmalig 30 euro van je rekening af te schrijven.

Vanwege de verzekering worden deelnemers aan de clinic tijdelijk als aspirantlid ingeschreven.  Over een verenigingslidmaatschap hoef je pas na afloop van de clinic te beslissen.

 

Back To Top
X