Skip to content

GAC organiseert regelmatig een basiscursus nordic walking voor beginners. Onder leiding van een ervaren trainer houd je je gedurende twee trainingen intensief bezig met de techniek: diagonaal, dubbelstok, sergeantspas en de ladder zijn hierna geen geheim meer voor je. Daarna mag je nog gedurende anderhalve maand mee-trainen in een bestaande groep. Dan wordt er wel extra op je techniek gelet, meestal door een tweede trainer. Deze in totaal twee maanden noemen we de basiscursus.

Waar

De basiscursus wordt meestal op zaterdagochtend gegeven. We verzamelen dan om 9 uur aan de rand van Hilversum voor een training in de bossen. Soms is het ook mogelijk om de basiscursus tijdens de training op donderdagochtend of dinsdagavond te organiseren.

Wat kost het

Voor leden is de basiscursus gratis. Niet-leden betalen € 30,00 voor de twee maanden, inclusief de eerste twee intensieve techniektrainingen.

Stokken lenen

Nordicwalking-stokken kunnen gedurende de basiscursus van GAC geleend worden. De borgsom van € 35,00 moet tevoren betaald worden. Hoe dat moet, hoor je na aanmelding.

Voor wie

Leden en niet-leden kunnen zich aanmelden. Van de deelnemers verwachten wij wel dat ze minimaal een uur lang kunnen wandelen met een gemiddeld tempo van 5 km/uur.

En daarna…

Na de basiscursus kunnen leden doorstromen naar een van de gewone niveaugroepen, afhankelijk van de beheersing van de techniek en de snelheid. In deze groepen wordt verder geoefend met de techniek, maar ligt het accent veel meer op de conditie. In de prachtige natuur rond Hilversum maken we vaak ook mooie tochten.

Aanmelden en/of informatie

Stuur een mailtje naar nw@gach.nl voor meer informatie.

 

Back To Top